Normandische saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Normandische saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de helft van de boter in een pan. Roer er de bloem door en blijf 2 minuten roeren tot de roux goed heet is maar nog niet gekleurd.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Stoof ze in een andere pan aan in de rest van de boter. Bestrooi met tijm en peper.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje de visfond toe aan de roux terwijl je blijft roeren. Voeg ook de gestoofde champignons toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Roer geregeld zodat de saus niet aanbrandt.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de room. Voeg bij de saus en laat binden zonder te koken.

  5. 5

    Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de helft van de boter in een pan. Roer er de bloem door en blijf 2 minuten roeren tot de roux goed heet is maar nog niet gekleurd.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Stoof ze in een andere pan aan in de rest van de boter. Bestrooi met tijm en peper.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje de visfond toe aan de roux terwijl je blijft roeren. Voeg ook de gestoofde champignons toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Roer geregeld zodat de saus niet aanbrandt.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de room. Voeg bij de saus en laat binden zonder te koken.

  5. 5

    Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.