Recept

Aardappelquiche met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: "Chorizo is er in een mide of pikante versie. Neem gewoon wat je het lekkerste vindt. Gebruik wel de dunne chorizo, niet de dikke die als broodbeleg wordt verkocht. Om de bodem van de quiche krokanter te maken kun je 'm best blind voorbakken."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en vul met bakbonen (of droge erwten, rijst...). Zet 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bonen en zet nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de aardappelen en de chorizo in plakjes en schik ze afwisselend in de vorm.

  4. 4

    Klop de eieren luchtig met de room, peper en zout. Giet het mengsel over de vulling en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 30 tot 35 minuten in de oven. Lekker lauw of koud, met een frisse salade erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelquiche met chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!