Chocoladetruffels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetruffels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade fijn.

  2. 2

    Breng de room tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur. Laat er 300 g chocolade in smelten. Roer om tot hij volledig gesmolten is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Doe het chocolademengsel in een spuitzak met een effen spuitmond. Spuit er toefjes van op bakpapier, laat 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de rest van de chocolade au bain-marie: laat ‘m niet warmer worden dan 45°C, en laat ‘m dan afkoelen tot 31°C. Doe de chocoladekrullen in een diep bord.

  5. 5

    Rol de opgesteven toefjes chocolade tot mooie bolletjes en dompel ze kort in de gesmolten chocolade – dat gaat makkelijk als je ze op een fonduevorkje prikt. Rol ze door de chocoladekrullen en laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade fijn.

  2. 2

    Breng de room tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur. Laat er 300 g chocolade in smelten. Roer om tot hij volledig gesmolten is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Doe het chocolademengsel in een spuitzak met een effen spuitmond. Spuit er toefjes van op bakpapier, laat 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de rest van de chocolade au bain-marie: laat ‘m niet warmer worden dan 45°C, en laat ‘m dan afkoelen tot 31°C. Doe de chocoladekrullen in een diep bord.

  5. 5

    Rol de opgesteven toefjes chocolade tot mooie bolletjes en dompel ze kort in de gesmolten chocolade – dat gaat makkelijk als je ze op een fonduevorkje prikt. Rol ze door de chocoladekrullen en laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.