Dambord van twee quiches
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dambord van twee quiches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een originele presentatie!

bereiding

    Voobereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180 °C.

  2. Quiche met spinazie

  3. 2

    6 eieren, 4 el melk, 250 g bladspinazie(diepvries), ontdooid en uitgelekt, 60 g geraspte parmezaan, 100 g spekblokjes, olijfolie, peper , zout, boter en bloem voor de vorm.

  4. Quiche met kerstomaatjes

  5. 3

    6 eieren, 5 el melk, 1 bolletje mozzarella in blokjes, 200 g kerstomaatjes gehalveerd, 40 g geraspte parmezaan, 2 el paneermeel, 1/4 bosje basilicum, olijfolie, peper, zout, boter en bloem voor de vorm.

  6. 4

    Beboter 2 rechthoekige ovenschotels van 15 x 20 cm, bestuif ze met bloem. Zet even apart.

  7. 5

    Voor de quiche met spinazie : klop de eieren los met de melk en de parmezaan. Bak het spek in een likje olijfolie en vermeng het met de spinazie. Doe het mengsel bij de eieren. Kruid met peper en zout. Schenk in een ovenschotel.

  8. 6

    Voor de quiche met kerstomaatjes: klop de eieren los met de melk en de parmezaan, roer er de mozzarella door, kruid met peper en zout. Schenk in de tweede ovenschotel.

  9. 7

    Zet beide schotels 25 à 30 minuten in een de oven. Haal de mozzarellaquiche er na 15 minuten even uit en verdeel er de tomaatjes over. Bestrooi met paneermeel en besprenkel met olijfolie. Bak nog 10 minuten.

  10. 8

    Laat de quiches wat afkoelen en ontvorm ze voorzichtig. Snij ze in vierkantjes. Schik ze in dambordpatroon op de borden. Leg op de stukjes tomatenquiche blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voobereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 180 °C.

  2. Quiche met spinazie

  3. 2

    6 eieren, 4 el melk, 250 g bladspinazie(diepvries), ontdooid en uitgelekt, 60 g geraspte parmezaan, 100 g spekblokjes, olijfolie, peper , zout, boter en bloem voor de vorm.

  4. Quiche met kerstomaatjes

  5. 3

    6 eieren, 5 el melk, 1 bolletje mozzarella in blokjes, 200 g kerstomaatjes gehalveerd, 40 g geraspte parmezaan, 2 el paneermeel, 1/4 bosje basilicum, olijfolie, peper, zout, boter en bloem voor de vorm.

  6. 4

    Beboter 2 rechthoekige ovenschotels van 15 x 20 cm, bestuif ze met bloem. Zet even apart.

  7. 5

    Voor de quiche met spinazie : klop de eieren los met de melk en de parmezaan. Bak het spek in een likje olijfolie en vermeng het met de spinazie. Doe het mengsel bij de eieren. Kruid met peper en zout. Schenk in een ovenschotel.

  8. 6

    Voor de quiche met kerstomaatjes: klop de eieren los met de melk en de parmezaan, roer er de mozzarella door, kruid met peper en zout. Schenk in de tweede ovenschotel.

  9. 7

    Zet beide schotels 25 à 30 minuten in een de oven. Haal de mozzarellaquiche er na 15 minuten even uit en verdeel er de tomaatjes over. Bestrooi met paneermeel en besprenkel met olijfolie. Bak nog 10 minuten.

  10. 8

    Laat de quiches wat afkoelen en ontvorm ze voorzichtig. Snij ze in vierkantjes. Schik ze in dambordpatroon op de borden. Leg op de stukjes tomatenquiche blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.