Kipfilet met kokossaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kipfilet met kokossaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kokos zorgt voor een aparte smaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de chilipepers en de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de ananas in blokjes en de tomaten in partjes. 

  2. 2

    Verhit wat  olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg er de chili en de gember aan toe en bak even mee.

  3. 3

    Doe er de kokosmelk bij en breng aan de kook.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur en mix de saus. Voeg er de saffraan, kardemom, kaneel, kurkuma en kerrie aan toe. Breng weer aan de kook.

  5. 5

    Leg de kipfilets in de saus en laat ongeveer 12 minuten pruttelen tot ze bijna gaar zijn. Voeg er dan de ananas en de tomaat aan toe.

  6. 6

    Haal de pan van het vuur en roer het amandelpoeder door de saus.

  7. 7

    Meng alle ingrediënten voor het beignetbeslag en laat even staan. Snij de bakbananen in stukken van zo’n 5 cm. Haal ze door het beignetbeslag en bak ze goudgeel in hete frituurolie. Wentel door kokospoeder.

  8. 8

    Mix alle ingrediënten, de pepers, citroensap, olijfolie, gember en zout,  voor de pilipili-saus.

  9. 9

    Snij de kipfi lets in plakjes. Serveer ze met de kokossaus en met gebakken banaan. Lekker met witte rijst en de pilipili-saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui, de chilipepers en de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de ananas in blokjes en de tomaten in partjes. 

  2. 2

    Verhit wat  olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg er de chili en de gember aan toe en bak even mee.

  3. 3

    Doe er de kokosmelk bij en breng aan de kook.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur en mix de saus. Voeg er de saffraan, kardemom, kaneel, kurkuma en kerrie aan toe. Breng weer aan de kook.

  5. 5

    Leg de kipfilets in de saus en laat ongeveer 12 minuten pruttelen tot ze bijna gaar zijn. Voeg er dan de ananas en de tomaat aan toe.

  6. 6

    Haal de pan van het vuur en roer het amandelpoeder door de saus.

  7. 7

    Meng alle ingrediënten voor het beignetbeslag en laat even staan. Snij de bakbananen in stukken van zo’n 5 cm. Haal ze door het beignetbeslag en bak ze goudgeel in hete frituurolie. Wentel door kokospoeder.

  8. 8

    Mix alle ingrediënten, de pepers, citroensap, olijfolie, gember en zout,  voor de pilipili-saus.

  9. 9

    Snij de kipfi lets in plakjes. Serveer ze met de kokossaus en met gebakken banaan. Lekker met witte rijst en de pilipili-saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.