• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje met pittige kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoofvlees op z'n Afrikaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Pel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.

    Snij het rundvlees in blokjes.

  2. 2

    Braad de blokjes rundvlees rondom aan in boter. Schep uit de pan en bak er de uien in (eventueel met wat extra boter). Doe het vlees er weer bij, met een geperst teentje knoflook en de tomaten.

  3. 3

    Kruid met  het zout,  paprikapoeder, komijnpoeder, kardemom, kaneel, kurkuma en korianderpoeder. Blus met het water en roer om.

  4. 4

    Zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven (roer af en toe om). Bind de saus met het maiszetmeel, die je in wat water oplost. Lekker met rijst en bootjes of worteltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Pel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.

    Snij het rundvlees in blokjes.

  2. 2

    Braad de blokjes rundvlees rondom aan in boter. Schep uit de pan en bak er de uien in (eventueel met wat extra boter). Doe het vlees er weer bij, met een geperst teentje knoflook en de tomaten.

  3. 3

    Kruid met  het zout,  paprikapoeder, komijnpoeder, kardemom, kaneel, kurkuma en korianderpoeder. Blus met het water en roer om.

  4. 4

    Zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven (roer af en toe om). Bind de saus met het maiszetmeel, die je in wat water oplost. Lekker met rijst en bootjes of worteltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.