Scampi’s in pikante paprika-kokossaus
bereiding
-
1
Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Spoel en droog de spinazie.
-
2
Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de scampi’s 3 minuten tot ze roze en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
-
3
Voeg eventueel opnieuw een scheutje olie toe. Bak de ui met de knoflook, de chilipeper en de paprikareepjes in ongeveer 5 minuten zacht. Schep alles in een blender. Voeg de kokosmelk toe en pureer tot een gladde, romige saus.
-
4
Giet de saus terug in de pan en breng ze op een zacht vuur aan de kook. Voeg in delen de spinazie toe en laat ze al roerend slinken. Doe de scampi’s terug in de pan, verwarm ze kort mee en breng het geheel op smaak met de vissaus, het limoensap, de cayennepeper en zout.
-
5
Schep de scampi’s met de saus in borden en werk het gerecht af met de koriander of peterselie. Serveer met rijst of knapperig brood.