Vichysoise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vichysoise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een glaasje frisse velouté

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het preiwit in ringetjes en de aardappelen in blokjes. 

  2. 2

    Stoof de prei en de aardappel aan in een beetje gesmolten boter. Overgiet met de bouillon en de melk en laat gaarkoken.

  3. 3

    Voeg er de room aan toe en mix de soep goed fijn. Zet een paar uur in de koelkast.

  4. 4

    Besmeer het roggebrood met boter en rooster het in de oven, op 150° C, in 10 à 15 minuten krokant. Breek het brood in stukjes en doe het in een hakmolentje of in de keukenrobot met 1 el suiker en een snuifje zout. Hak het fijn, tot een soort crumble.

  5. 5

    Verdeel het soepje over mooie kommetjes en werk af met de crumble, wat cress naar keuze en wat van de truffelpasta, losgeroerd in een beetje olijfolie (truffelolie kan ook). Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het preiwit in ringetjes en de aardappelen in blokjes. 

  2. 2

    Stoof de prei en de aardappel aan in een beetje gesmolten boter. Overgiet met de bouillon en de melk en laat gaarkoken.

  3. 3

    Voeg er de room aan toe en mix de soep goed fijn. Zet een paar uur in de koelkast.

  4. 4

    Besmeer het roggebrood met boter en rooster het in de oven, op 150° C, in 10 à 15 minuten krokant. Breek het brood in stukjes en doe het in een hakmolentje of in de keukenrobot met 1 el suiker en een snuifje zout. Hak het fijn, tot een soort crumble.

  5. 5

    Verdeel het soepje over mooie kommetjes en werk af met de crumble, wat cress naar keuze en wat van de truffelpasta, losgeroerd in een beetje olijfolie (truffelolie kan ook). Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.