Salade van eend met sinaasdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van eend met sinaasdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De sinaasdressing geeft er een frisse zoete toets aan 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de rucola. Snij de rode biet in blokjes, vermeng ze met een paar eetlepels van de dressing.

  2. 2

    Vermeng de olijfolie met het sinaasappelsap, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Schil de mango's, verwijder de pit, snij ze in blokjes. Vermeng ze met de rest van de dressing en de gehakte bieslook.

  5. 5

    Verdeel de rode biet, rucola en mango over de borden. Bestrooi met de pitten.

  6. 6

    Snij de eendenfilets in reepjes. Bak ze 1 tot 3 minuten (naargelang u van rosé of doorbakken houdt) in de hete olie. Kruid ze met peper en zout. Leg ze bij de salade. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de rucola. Snij de rode biet in blokjes, vermeng ze met een paar eetlepels van de dressing.

  2. 2

    Vermeng de olijfolie met het sinaasappelsap, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Schil de mango's, verwijder de pit, snij ze in blokjes. Vermeng ze met de rest van de dressing en de gehakte bieslook.

  5. 5

    Verdeel de rode biet, rucola en mango over de borden. Bestrooi met de pitten.

  6. 6

    Snij de eendenfilets in reepjes. Bak ze 1 tot 3 minuten (naargelang u van rosé of doorbakken houdt) in de hete olie. Kruid ze met peper en zout. Leg ze bij de salade. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.