Zeevruchten uit de oven met bechamelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeevruchten uit de oven met bechamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker, zo'n romige saus even gegrild

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn.

    Pel de sjalotten en snij ze in fijne plakjes.

    Spoel de selder en snij hem in fijne partjes.

    Spoel het takje tijm.

    Spoel de mosselen.

    Snij de wijtingfilets in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. 2

    Doe de mosselen in een pan die tweemaal groter is dan de hoeveelheid mosselen. Voeg de witte wijn, de sjalotten, de selder en het takje tijm toe. Schud de mosselen onder deksel. Zet ze op een warm vuur. Laat 5 minuten opkoken onder deksel. Schud de mosselen nogmaals op en laat ze nog 3 minuten verder koken. Giet het kookvocht door een fijne zeef en bewaar. Haal de mosselen uit de schelp en leg ze opzij (verwijder ongeopende mosselen).

  3. 3

    Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer flink door met een klopper. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend de melk toe. Zet de pan op het vuur en voeg onder voortdurend kloppen het kookvocht van de mosselen toe. Laat het mengsel opkoken en blijf roeren met de garde. Draai het vuur zachter, laat drie minuten koken terwijl je blijft kloppen. Kruid naar smaak met witte peper en zout en laat de bechamelsaus afkoelen.

  4. 4

    Meng in een kom de zeevruchten en de wijting. Voeg dit met de fijngehakte bladpeterselie bij de afgekoelde bechamelsaus. Flink mengen. Verdeel het mengsel in ovenvaste kommen. Zet ze gedurende 15 minuten in de oven. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn.

    Pel de sjalotten en snij ze in fijne plakjes.

    Spoel de selder en snij hem in fijne partjes.

    Spoel het takje tijm.

    Spoel de mosselen.

    Snij de wijtingfilets in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. 2

    Doe de mosselen in een pan die tweemaal groter is dan de hoeveelheid mosselen. Voeg de witte wijn, de sjalotten, de selder en het takje tijm toe. Schud de mosselen onder deksel. Zet ze op een warm vuur. Laat 5 minuten opkoken onder deksel. Schud de mosselen nogmaals op en laat ze nog 3 minuten verder koken. Giet het kookvocht door een fijne zeef en bewaar. Haal de mosselen uit de schelp en leg ze opzij (verwijder ongeopende mosselen).

  3. 3

    Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer flink door met een klopper. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend de melk toe. Zet de pan op het vuur en voeg onder voortdurend kloppen het kookvocht van de mosselen toe. Laat het mengsel opkoken en blijf roeren met de garde. Draai het vuur zachter, laat drie minuten koken terwijl je blijft kloppen. Kruid naar smaak met witte peper en zout en laat de bechamelsaus afkoelen.

  4. 4

    Meng in een kom de zeevruchten en de wijting. Voeg dit met de fijngehakte bladpeterselie bij de afgekoelde bechamelsaus. Flink mengen. Verdeel het mengsel in ovenvaste kommen. Zet ze gedurende 15 minuten in de oven. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.