Linguine met venusschelpen en basilicum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linguine met venusschelpen en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere vruchten uit de zee

bereiding
  1. 1

    Hak het basilicum (hou wat apart voor de garnering). Spoel de schelpen schoon. Kook de pasta beetgaar.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Fruit 'm glazig in olie. Blus met de wijn en breng aan de kook. Doe er de schelpen bij, dek af en laat ze openkoken.

  3. 3

    Schep de schelpen met een schuimspaan uit de pan, zeef het kookvocht. Haal de helft van het schelpenvlees uit de schelp en snij het fijn. Doe het met de basilicum bij het kookvocht en laat verwarmen. Neem van het vuur af en klop er 2 el boter door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus bij. Werk af met de rest van de schelpjes en wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak het basilicum (hou wat apart voor de garnering). Spoel de schelpen schoon. Kook de pasta beetgaar.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Fruit 'm glazig in olie. Blus met de wijn en breng aan de kook. Doe er de schelpen bij, dek af en laat ze openkoken.

  3. 3

    Schep de schelpen met een schuimspaan uit de pan, zeef het kookvocht. Haal de helft van het schelpenvlees uit de schelp en snij het fijn. Doe het met de basilicum bij het kookvocht en laat verwarmen. Neem van het vuur af en klop er 2 el boter door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus bij. Werk af met de rest van de schelpjes en wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.