Lamsburger met gratin dauphinois
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsburger met gratin dauphinois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bomvol smaak

bereiding
  1. 1

    Hak de olijven fijn. eng met de oregano, citroenschil en het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Kneed er 1 ei door en zo veel paneermeel als nodig: je moet het gehakt makkelijk in vorm kunnen kneden en het mag niet te veel plakken. Maak 4 burgers van het mengsel en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten voor in melk, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat en een geperst teentje knoflook. Haal van het vuur, doe er de room bij en doe alles in een ingevette ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Bak de hamburgers in een pan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de burgers met boontjes en met de gratin dauphinois.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de olijven fijn. eng met de oregano, citroenschil en het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Kneed er 1 ei door en zo veel paneermeel als nodig: je moet het gehakt makkelijk in vorm kunnen kneden en het mag niet te veel plakken. Maak 4 burgers van het mengsel en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten voor in melk, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat en een geperst teentje knoflook. Haal van het vuur, doe er de room bij en doe alles in een ingevette ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Bak de hamburgers in een pan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de burgers met boontjes en met de gratin dauphinois.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.