Hartige paté van kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige paté van kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Week de rozijnen in de marsala. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen). Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.

  3. 3

    Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad. Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.

  4. 4

    Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de rozijnen in de marsala. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de kippenlevertjes en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes. Maal ze samen met de kipfilet heel fijn in de keukenrobot (of vleesmolen). Kruid het geheel met tijm, peper en zout. Voeg er daarna de room, de cognac en de geweekte en uitgelekte rozijnen aan toe.

  3. 3

    Beleg de hele binnenkant van een terrinevorm met plakken spek. Druk ze tegen de wanden aan en laat ze wat overhangen. Schep daar het gehaktmengsel in. Duw goed aan en strijk de bovenkant mooi glad. Vouw het overhangende spek over de vulling en dek af met de rest van het spek.

  4. 4

    Zet de terrine in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.