Meloen met parmaham

  • 15 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hapje, Voorgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Halveer de meloen, schraap er de pitten uit. Maak met een uitsteeklepel (het zogenoemde parisiennelepeltje) bolletjes van het vruchtvlees. Halveer de passievrucht, lepel de pitjes bij de meloenbolletjes. Schil en rasp de gemberwortel en strooi 1 koffi elepeltje ervan bij de meloen. Schep goed om. Dek goed af en zet in de koelkast.

  2. Klop de yoghurt op met een vleugje limoensap.

  3. Leg in het midden van een grote schaal een yoghurtquenelle. Leg er de plakjes ham en de gemarineerde meloenbolletjes bij.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Meloen met ham en mozzarella

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pittige meloensalade

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Meloen met Chermoula

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spiesjes van meloen en ham

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Meloen met ham en porto