Recept

Kippenbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kippensoepje omvan te smullen 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snij de ui, schil de wortel, spoel de prei. Snij de groenten in grove stukken.

  2. 2

    Doe de kip met de groenten, het kruidentuiltje en de peperbolletjes in een diepe kookpan. Schenk er 4l water bij. Breng aan de kook.

  3. 3

    Dek af, temper het vuur. Laat ten minste 1 uur sudderen, of tot de kip goed gaar is en het vlees makkelijk van het karkas loskomt.

  4. 4

    Laat afkoelen. Neem de kip uit de pan. Laat de bouillon afkoelen en zet ze vervolgens een nacht in de koelkast. Schep met een schuimspaan het gestolde vet van de bouillon.

  5. 5

    Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Laat 1 uur inkoken zonder deksel, op een héél zacht vuur. Kruid pas dan naar smaak bij met peper en zout.

  6. 6

    Haal het vel van het kippenvlees en maak de filets los van het karkas. Haal ook het vlees van de bouten. Trek het in reepjes of stukjes. Gebruik een gedeelte ervan om de soep af te werken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenbouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!