Kervelvelouté
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kervelvelouté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kommetje warme soep smaakt altijd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pluk de blaadjes van 50 g kervel en bewaar ze in koud water (voor de afwerking), hak de rest. Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de prei, ui en selder in de boter. Schenk er de bouillon bij. Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwijder het kruidenboeket en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout. Giet door een zeef en verwarm opnieuw.

  4. 4

    Klop de eidooiers luchtig met de room. Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooral niet meer koken!

  5. 5

    Strooi de resterende gehakte kervel bij de soep en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pluk de blaadjes van 50 g kervel en bewaar ze in koud water (voor de afwerking), hak de rest. Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de prei, ui en selder in de boter. Schenk er de bouillon bij. Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe. Laat 25 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwijder het kruidenboeket en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout. Giet door een zeef en verwarm opnieuw.

  4. 4

    Klop de eidooiers luchtig met de room. Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooral niet meer koken!

  5. 5

    Strooi de resterende gehakte kervel bij de soep en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.