Recept

Scampi fritti met abrikozensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het perfecte hapje

bereiding
  1. 1

    Mix alle ingrediënten voor de salsa met 1 eetlepel water in de keukenmachine. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. 2

    Maak de scampi’s schoon en pel ze tot het staartje. Snij ze open op de rug (maar niet volledig door) en klop lichtjes plat, tot ‘escalopes’.

  3. 3

    Zet 3 diepe borden klaar met daarin paneermeel, bloem en losgeklopt ei gekruid met peper en zout. Wentel elke scampi achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Zet even opzij.

  4. 4

    Verhit een flinke scheut olie in een wok en laat goed heet worden. Bak de scampi’s – in porties – op middelhoog vuur aan beide kanten krokant en goudbruin. Laat drogen op keukenpapier.

  5. 5

    Serveer de scampi’s meteen. Geef de salsa er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi fritti met abrikozensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!