Recept

Oosterse satéetjes met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de marinade. Neem 2 el vissaus en meng met de zoete sojasaus, knoflook en 2 el suiker. Voeg het gemberpoeder, korianderpoeder, cayennepeper en currypasta toe. Meng met de helft van de kokosmelk. Snijd het vlees in 8 repen en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze in een diepe schaal en doe er de marinade over. Laat marineren in de koelkast.

  2. 2

    Maak ondertussen de pindasaus. Meng de overige kokosmelk met de pindakaas, suiker, paprikapoeder, lookpoeder en de gehakte pinda’s. Breng aan de kook tot het begint te dikken.

  3. 3

    Haal de saté’s uit de marinade en bak ze in 4 à 5 minuten goudbruin. Snij de komkommer in heel dunne plakjes. Serveer de gebakken saté’s met de pindasaus en komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse satéetjes met pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!