Recept

Weense Sachertorte

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Zeef de bloem met het maïszetmeel en de cacao.

 2. 2

  Doe de eieren met de suiker in een kom, verwarm ze au bain-marie en klop ze met de mixer 10 minuten. Haal de kom uit de bain-marie, klop nog ongeveer 10 minuten verder tot het mengsel weer afgekoeld is en genoeg is ingedikt, dat je er met een spatel een streep in kunt trekken zonder dat die terug dichtloopt.

 3. 3

  Spatel voorzichtig het bloemmengsel door het eierbeslag, en zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft - niet te veel roeren, en met grote halen langs de rand van de kom naar beneden en langs de andere kant weer naar boven.

 4. 4

  Doe het beslag in de vorm en bak de biscuit ongeveer 25 minuten in de oven. Hij is klaar als het deeg een beetje terugveert als je erop drukt. Laat de biscuit 5 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Maak de ganache voor de afwerking: smelt de chocolade au bain-marie. Laat 'm niet warmer worden dan 45°C, en laat 'm vervolgens afkoelen tot 31°C. Breng de room tot tegen het kookpunt, haal van het vuur. Giet een beetje room op de gesmolten chocolade, roer om met een pannenlikker of spatel. De chocolade zal schiften, maar giet er opnieuw een klein beetje room bij en roer om. Werk zo verder tot je een gladde massa krijgt. Zet dan de mixer in het beslag en start pas als de kloppers helemaal onder zitten. Je mag er geen lucht doorkloppen. Mix 5 minuten.

 6. 6

  Verwarm de gelei in een pannetje. Draai de biscuit ondersteboven, zodat de vlakke kant bovenaan ligt. Dit wordt straks de bovenkant van de taart. Snij de biscuit 2 keer horizontaal doormidden. Bestrijk twee lagen van de taart met gelei en leg ze weer op elkaar. Dek af met de vlakke bovenkant van de taart. Zet op een rooster boven een groot bord of een vel bakpapier. Overgiet rijkelijk met ganache - deze moet ongeveer 30°C zijn. Beweeg met een paletmes een of twee keer over en weer over de bovenkant zodat de ganache mooi verdeeld wordt, en laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Weense Sachertorte

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!