Recept

Sachertorte met witte chocoladesneeuw

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170°C.


 2. 2

  Laat 2/3 van de fondantchocolade au bain-marie smelten. Roer de boter romig met de fijne suiker. Splits de eieren en roer de eidooiers één voor één door het beslag. Zeef de zelfrijzende bloem boven het beslag en roer glad. Meng de gesmolten chocolade door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
   

 3. 3

  Vet een springvorm van 24 cm diameter in met wat boter. Bestuif met cacaopoeder. Vul de vorm met het beslag en bak de taart ongeveer 60 minuten in de oven, of tot ze gaar is. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm op een rooster en laat volledig afkoelen. Snij de taart horizontaal doormidden.

 4. 4

  Verwarm de abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is. Bestrijk de onderste helft van de taart rijkelijk met abrikozenconfituur en zet de bovenkant er opnieuw op.

 5. 5

  Zet de taart op een rooster boven een groot bord. Smelt de resterende fondantchocolade au bain-marie en doe er de bloemsuiker en een klontje boter bij. Roer tot een glad glazuur en overgiet er de taart mee. Laat het glazuur afkoelen en opstijven.
   

 6. 6

  Rasp de witte chocolade tot schilfers en bestrooi er de taart mee. Klop de room half op met de vanillesuiker en serveer bij de chocoladetaart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sachertorte met witte chocoladesneeuw

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!