Recept

Erwtensoep met torentje van garnaal en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig: de warme erwtensoep in combinatie met het lauwe torentje. Het ziet er bovendien feestelijk uit.

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei en snijd hem in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Fruit de prei, de aardappelen en de ui in wat olijfolie. Blus met de gevogeltebouillon en doe het stuk spek erbij. Laat het 15 minuten op een zacht vuurtje trekken.

  2. 2

    Voeg er 200 g erwten aan toe en laat nog 5 minuten verder koken. Verwijder het spek en mix de soep. Doe de soep door een puntzeef en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Maak het torentje: schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 8 minuten. Giet de aardappelen af. Blancheer de overige erwtjes kort.

  4. 4

    Snijd de gerookte forel in blokjes. Snipper de lente-ui in fijne ringen. Meng de aardappelblokjes met de garnalen en de gerookte forel. Voeg er de zure room, de lente-ui en de tomatenblokjes aan toe. Breng op smaak met peper, zout en wat truffelolie.

  5. 5

    Zet een serveerring in het midden van elk bord. Vul de ring met het forelmengsel en verwijder de serveerring. Schenk de soep rond het torentje. Werk de borden af met een plukje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoep met torentje van garnaal en gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!