Yakitori met bloemkoolshot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Yakitori met bloemkoolshot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel hapje

bereiding
  1. 1

    Breng de vermout aan de kook met de saffraan. Zet het pannetje van het vuur en laat de saffraan trekken in de warme vermout.

  2. 2

    Hou het roosje van de bloemkool apart. Snij de rest in stukjes.

  3. 3

    Stoof de sjalotjes aan in boter en voeg er de stukjes bloemkool aan toe. Stoof even mee. Overgiet met de bouillon en room en kook de bloemkool gaar op middelhoog vuur. Mix de soep goed fijn en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de teriyakisaus met de honing en marineer er de blokjes zalm 10 minuten in. Snij het apart gehouden roosje bloemkool in 8 dunne plakjes en prik de stukjes zalm afgewisseld met een plakje bloemkool op een prikkertje.

  5. 5

    Verhit de arachideolie in een pannetje en bak de spiesjes krokant. Bestrooi met sesamzaadjes.

  6. 6

    Doe het bloemkoolsoepje in vier glaasjes. Mix de saffraan-vermout schuimig en lepel in de glaasjes. Voeg er eventueel 1/2 kl sojalecithine aan toe, dan houdt het schuim langer. Werk af met een zalmspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de vermout aan de kook met de saffraan. Zet het pannetje van het vuur en laat de saffraan trekken in de warme vermout.

  2. 2

    Hou het roosje van de bloemkool apart. Snij de rest in stukjes.

  3. 3

    Stoof de sjalotjes aan in boter en voeg er de stukjes bloemkool aan toe. Stoof even mee. Overgiet met de bouillon en room en kook de bloemkool gaar op middelhoog vuur. Mix de soep goed fijn en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de teriyakisaus met de honing en marineer er de blokjes zalm 10 minuten in. Snij het apart gehouden roosje bloemkool in 8 dunne plakjes en prik de stukjes zalm afgewisseld met een plakje bloemkool op een prikkertje.

  5. 5

    Verhit de arachideolie in een pannetje en bak de spiesjes krokant. Bestrooi met sesamzaadjes.

  6. 6

    Doe het bloemkoolsoepje in vier glaasjes. Mix de saffraan-vermout schuimig en lepel in de glaasjes. Voeg er eventueel 1/2 kl sojalecithine aan toe, dan houdt het schuim langer. Werk af met een zalmspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.