Recept

Dumplings met Aziatisch slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Aziatisch hapje

bereiding
  1. 1

    Spoel de paksoi en snij heel fijn. Hak de knoflook en de gember fijn en snij de lente-ui in hele dunne ringetjes. Meng samen met het varkensgehakt en alle smaakmakers in een kom en voeg 3 eetlepels water toe.

  2. 2

    Neem een dumplingvel en maak de buitenste randen nat met wat water. Verdeel een flinke theelepel van de vulling over het midden van het deeg. Vouw de dumpling nu dubbel zodat je een halve maan hebt. Vorm kleine plooitjes met je vingers en vouw de dumplings dicht.

  3. 3

    Verhit wat olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak de dumplings op middelhoog vuur aan. Bak ze in 2 minuten goudbruin (aan een kant). Voeg dan 100 milliliter koud water toe en zet een deksel op de pan. Stoom de dumplings in 8 minuten gaar. De dumplings zijn klaar als het water verdampt is. Haal het deksel van de pan en laat de dumplings nog een minuutje koken, of tot ze gemakkelijk van de bodem van de pan loskomen.

  4. 4

    Maak het slaatje: snij met een dunschiller de mango, ananas, paprika en komkommer in fijne repen. Doe ze samen met de helft van de koriander in een kom. Voeg de olie en citroensap toe, breng verder op smaak met peper en zout. Strooi er nog koriander, bieslook en sesamzaadjes over.

  5. 5

    Bak de baby paksoi krokant in een wokpan met wat olie, kruid met sojasaus en chiliolie naar smaak.

  6. 6

    Leg de dumplings, paksoi en het kommetje met sla in grote serveerschotel, serveer met stokjes!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dumplings met Aziatisch slaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!