Recept

Lichte kaastaartjes met braambessen en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor een gezonde high tea!

Tips!

• Je kunt deze kaastaartjes perfect maken met allerlei fruit naar keuze.

• Je kunt deze taartjes ook vegan maken. Vervang de gelatine door agaragar en de roomkaas door een plantaardige variant.

Let op: de taartjes moeten 4 uur opstijven

bereiding
  1. 1

    Ontpit de dadels. Laat de dadels 20 minuten weken in warm water. Giet af en mix ze fijn met de granola. Leg onderaan in 16 cupcakevormpjes een laagje granolamengsel. Duw stevig aan.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water. Schil de gember en rasp hem tot je 1 koffielepel hebt.

  3. 3

    Pers de sinaasappel. Warm het sap samen met het kokosvet kort op. Zet de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en laat de blaadjes smelten in het sinaasappelsap.

  4. 4

    Meng het sap samen met de gember en de honing onder de roomkaas. Giet in elke cupcakevorm een laagje roomkaasmengsel. Laat de taartjes minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Werk de taartjes af met de braambessen en de verse munt en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lichte kaastaartjes met braambessen en gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!