Recept

Eirolletjes met kruidenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel omelet

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar. Laat daarna 20 minuten rusten. 

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de selder in boogjes, de paprika in blokjes. Snipper de lente-uitjes. Snipper het chili-pepertje (zonder de zaadjes). 

  3. 3

    Stoof de selder, lente-uitjes, paprika en chilipeper in wat arachideolie. Pers er de knoflook bij en bestrooi met komijn, oregano en tijm. Stoof 5 minuten en laat afkoelen. 

  4. 4

    Vermeng de gestoofde groenten met de yoghurt, de rijst, de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. 5

    Klop de eieren los met de melk. Bak er 8 dunne omeletten van. Verdeel er de vulling over en rol op. Bind elk rolletje vast met 2 sprietjes bieslook: een links en een rechts van het midden. Snij de rolletjes schuin doormidden. Elke helft zal nu mooi dichtgebonden blijven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eirolletjes met kruidenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!