Recept

Sinaasappelcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse couscous

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en rasp ze grof. Spoel en droog de tijm, pluk de blaadjes van de takjes. Meng de couscous met de geraspte wortelen, tijmblaadjes, rozijnen en amandelen.

  2. 2

    Pers 2 sinaasappelen en meet 200 ml sap af. Schil de resterende sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij met een scherp mes de partjes vruchtvlies tussen de vliezen uit.

  3. 3

    Breng de groentebouillon aan de kook. Vermeng met het sinaasappelsap en giet het mengsel over de couscous. Roer goed en laat minstens 5 minuten wellen.

  4. 4

    Vermeng de olijventapenade met de zure room, breng op smaak met een snuifje suiker.

  5. 5

    Schep de sinaasappelpartjes door de couscous, kruid met peper en zout. Werk af met plukjes peterselie, besprenkel naar smaak met olijfolie. Geef het sausje er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappelcouscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!