Winterminestrone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterminestrone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere vegan soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder in boogjes.

    Snij de rapen in blokjes, en de wortelen in plakjes.

    Snij de kool in reepjes.

  2. 2

    Blancheer de koolreepjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. Laat ook de bonen uitlekken.

  3. 3

    Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken.

  4. 4

    Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.

  5. 5

    Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.

  6. 6

    Voor minestrone kunt u het heel goed bij seizoengroenten houden. ’s Winters zijn dat dan raapjes, kool, spruitjes, bonen... Gedroogde bonen laat u eerst een nacht weken en bijn gaarkoken in water, voor u ze bij de soep doet. Spruitjes en kool kunt u eventueel eerst blancheren in licht gezouten water om de sterke koolsmaak wat te neutraliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder in boogjes.

    Snij de rapen in blokjes, en de wortelen in plakjes.

    Snij de kool in reepjes.

  2. 2

    Blancheer de koolreepjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. Laat ook de bonen uitlekken.

  3. 3

    Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken.

  4. 4

    Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.

  5. 5

    Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.

  6. 6

    Voor minestrone kunt u het heel goed bij seizoengroenten houden. ’s Winters zijn dat dan raapjes, kool, spruitjes, bonen... Gedroogde bonen laat u eerst een nacht weken en bijn gaarkoken in water, voor u ze bij de soep doet. Spruitjes en kool kunt u eventueel eerst blancheren in licht gezouten water om de sterke koolsmaak wat te neutraliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.