Borsjtj
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Borsjtj

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bietjessoep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de bietjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water. Zo kunt u de schil vlot verwijderen, én is de grondsmaak weg. Snij 2 bietjes heel fijn. Meng ze met de azijn en suiker en zet ze afgedekt 2 u. in de koelkast.

    Snij de 2 overige bietjes in blokjes.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Doe de blokjes biet bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de bietjes goed gaar zijn.

  3. 3

    Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout en laat heel even goed doorwarmen. Werk af met een toef zure room en een plukje bieslook of platte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Boen de bietjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water. Zo kunt u de schil vlot verwijderen, én is de grondsmaak weg. Snij 2 bietjes heel fijn. Meng ze met de azijn en suiker en zet ze afgedekt 2 u. in de koelkast.

    Snij de 2 overige bietjes in blokjes.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Doe de blokjes biet bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de bietjes goed gaar zijn.

  3. 3

    Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout en laat heel even goed doorwarmen. Werk af met een toef zure room en een plukje bieslook of platte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.