Recept

Kreeftenbisque met parmezaankoekje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets mis met een kant-en-klare soep, zeker als je ze zo mooi presenteert!

Budgettip!

Voorgegaarde (vaak diepvries-)langoustines zijn al gekookt en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden. Je kunt ze bestellen bij de viswinkel, maar ze zijn wel wat prijzig. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing, koop dan voorgegaarde scampi’s of gamba’s.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep kleine hoopjes van de parmezaan op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze voorzichtig tot kleine cirkels van ongeveer 3 cm diameter. Bak de koekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de kant-en-klare kreeftenbisque op een matig vuur. Verwarm ook de voorgegaarde langoustines volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Schep de soep in mooie kommen of borden. Werk ze af met een langoustine, 1 of 2 parmezaankoekjes, een takje dille en wat room. Kruid met versgemalen peper en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeftenbisque met parmezaankoekje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!