Recept

Cheesecake met pittige broccoli en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze hartige cheesecake lijkt wel een schilderijtje... Maar bovenal is het een makkelijk voorgerecht voor kerst, want je kunt het vooraf klaarmaken. Tip: dit gerecht is ook mooi als je de laagjes serveert in een glaasje! Je kunt het dan volledig klaarmaken vooraf en hoeft de taart niet meer te snijden.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer de roosjes kort en spoel onmiddellijk onder koud stromend water. Hak de broccoli fijn.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Bak de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de broccoli en de chilivlokken toe en roerbak beetgaar. Kruid met het gerookte paprikapoeder, wat nootmuskaat en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water. Verwarm de room in een steelpannetje, zet van het vuur en los de gelatine erin op. Kruid met peper en zout en laat een beetje afkoelen. Klop de roomkaas en zure room op en voeg de room met de gelatine toe. Snij de zalm in fijne blokjes. Spoel de dille en hak ‘m fijn. Voeg de zalm en de dille toe aan de room. Roer om en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verkruimel de zoute koekjes met de boter in de blender. Doe ze in een rechthoekige bakvorm of ovenschaal en duw goed aan. Verdeel er de broccoli over en duw opnieuw aan. Overgiet met het zalm-roommengsel en zet minstens 4 uur tot 1 dag in de koelkast.

  5. 5

    Haal de cheesecake kort voor het serveren uit de vorm en snij 'm met een scherp mes in porties. Werk af met nog wat verse dille en enkele druppels olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met pittige broccoli en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!