Wok met kalkoen en kool
bereiding
-
1
Snij 1( kleine) savooikool in fijne reepjes.
Snij 800 g kalkoengebraad (of 4 kipfilets) in blokjes.
-
2
Blancheer de kool 5 minuten in gezouten water kokend water. Laat goed uitlekken.
-
3
Roerbak de kalkoenblokjes 5 minuten in 2 eetlepels maïsolie.
-
4
Schep ze uit de wok en zet even aan de kant. Roerbak in dezelfde pan de koolreepjes gedurende 5 minuten.
-
5
Roer 1 eetlepel tahin los in 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en het sap van 2 limoenen.
-
6
Schenk de vloeistof bij de groenten en doe er het vlees weer bij. Breng op smaak met peper en laat nog 5 minuten warmen. Werk af met sesamzaadjes.
Voorbereiding