Recept

Kippensoep met gember en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Aziatisch kippensoepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in plakken.

    Snij de oesterzwammen in hapklare stukken.

    Snij het citroengras in stukken van 3 cm.

    Schil de gember en snij in plakjes.

    Pers de limoen uit.

    Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes.

    Snij een handvol basilicum in reepjes. 

  2. 2

     Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.

  3. 3

    Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember. 

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippensoep met gember en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!