Kippensoep met gember en kokos
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippensoep met gember en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Aziatisch kippensoepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in plakken.

    Snij de oesterzwammen in hapklare stukken.

    Snij het citroengras in stukken van 3 cm.

    Schil de gember en snij in plakjes.

    Pers de limoen uit.

    Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes.

    Snij een handvol basilicum in reepjes. 

  2. 2

     Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.

  3. 3

    Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember. 

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilets in plakken.

    Snij de oesterzwammen in hapklare stukken.

    Snij het citroengras in stukken van 3 cm.

    Schil de gember en snij in plakjes.

    Pers de limoen uit.

    Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes.

    Snij een handvol basilicum in reepjes. 

  2. 2

     Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.

  3. 3

    Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember. 

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!