Recept

Thaise kippensoep met kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker geparfumeerd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de gember en de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de harde buitenkant van het citroengras en hak de zachte kern fijn. Spoel de chilipepertjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de pepers in fijne sliertjes. Snij de kip in blokjes. 

  2. 2

    Verhit de sesamolie in een ruime pan en fruit de ui glazig met de gember en de knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Strooi het citroengras bij in de pan en breng aan de kook. 

  3. 3

    Voeg de kip toe. Temper het vuur en laat nog 5 tot 7 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Spoel de limoenblaadjes en doe ze bij in de pan. Kook nog even door. Breng de soep verder op smaak met sojasaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise kippensoep met kokosmelk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de gember en de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de harde buitenkant van het citroengras en hak de zachte kern fijn. Spoel de chilipepertjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de pepers in fijne sliertjes. Snij de kip in blokjes. 

  2. 2

    Verhit de sesamolie in een ruime pan en fruit de ui glazig met de gember en de knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak kort mee. Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Strooi het citroengras bij in de pan en breng aan de kook. 

  3. 3

    Voeg de kip toe. Temper het vuur en laat nog 5 tot 7 minuten zachtjes koken. 

  4. 4

    Spoel de limoenblaadjes en doe ze bij in de pan. Kook nog even door. Breng de soep verder op smaak met sojasaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!