Recept

Gamba's met eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je vrienden met dit gewaagd aperitiefhapje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal de kop van de gamba’s en pel ze, maar laat de staart zitten. Snij met de punt van een scherp mesje de rugzijde in en verwijder het darmkanaal. Spoel ze even en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Schik de gamba’s in een schaal en besprenkel ze met olijfolie.

  3. 3

    Omwikkel daarna iedere garnaal met een plakje eendenborst. Stop er een basilicumblaadje
    tussen. Steek vast met een prikkertje en bestrooi de gamba’s met cayennepeper.

  4. 4

    Dek de schaal af met plasticfolie en zet koel weg tot verder gebruik.

  5. 5

    Verhit een wok en bak de gamba’s op hoog vuur 1 à 2 minuten aan iedere kant. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gamba's met eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!