Recept

Gamba’s en sardines à la plancha

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: “De graatjes in sardines kunnen vervelend zijn. Maak een insnijding in het midden van de sardine en duw het visvlees met je mes naar boven en onder. Neem dan de graat bij de staart en trek los van het onderste visvlees. Doe dat door de staart voorzichtig tot voorbij de kop te tillen.” 

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem op een bord. Wentel de sardines door de bloem en kruid ze met peper en zout. Verhit een pan met olijfolie en bak de sardines zeker 3 minuten aan elke kant.

  2. 2

    Besprenkel de gamba’s met de chiliolie en bak ze in 4 minuten krokant in een pannetje. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de sardines op een serveerschaal en werk af met de gesnipperde chili, de uiringen, de koriander en de limoenschijfjes. Serveer de gamba’s met de peterselie en de citroenschijfjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!