Aubergine-tomaattorentjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aubergine-tomaattorentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk voor een avondje met vrienden

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Je hebt alleen de drie middelste plakjes nodig.

    Spoel de aubergine en snij ze in dunne plakjes (bijvoorbeeld met de mandoline).

    Pluk de blaadjes basilicum.

    Schaaf de pecorino in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Bak de plakjes tomaat en aubergine apart, in niet te hete olie, heel lichtbruin aan één kant. Draai ze om en breng ze op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit een flinke geut olijfolie en bak de blaadjes basilicum er goudbruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Schaaf de pecorino in flinterdunne plakjes. Maak torentjes met tomaat, aubergine, kaas en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Je hebt alleen de drie middelste plakjes nodig.

    Spoel de aubergine en snij ze in dunne plakjes (bijvoorbeeld met de mandoline).

    Pluk de blaadjes basilicum.

    Schaaf de pecorino in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Bak de plakjes tomaat en aubergine apart, in niet te hete olie, heel lichtbruin aan één kant. Draai ze om en breng ze op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit een flinke geut olijfolie en bak de blaadjes basilicum er goudbruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Schaaf de pecorino in flinterdunne plakjes. Maak torentjes met tomaat, aubergine, kaas en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.