Meest recente artikelen

Parmezaanse kaas wordt smeltkaas

  • Deel dit artikel:
Parmezaanse kaas wordt smeltkaas Artikel

We eten Parmezaanse kaas bij tal van gerechten! De bekende kaas uit de omgeving van Parma komt het meest tot zijn recht in dunne repen bij een slaatje. Maar je kan er ook anders van genieten...

De aardbeving van 20 mei in het Noorden van Italië heeft ook gevolgen voor de heerlijke én beroemde Parmezaanse kaas. Een enorme hoeveelheid kaas is door de aardbevingen vernield, waardoor gevreesd wordt dat de prijs van de Parmezaanse kaas zal stijgen.

Door de aardbeving waren zo’n 300.000 Parmezaanse kazen en ongeveer 100.000 kazen van de soortgelijke Grana Padano uit de rekken van de rijpingshallen gevallen.

Toch bedachten de Italianen een oplossing: een groot deel van de kazen zal op de markt worden gebracht als smeltkaas, in plakjes voor op de toast of als geraspte kaas. De kaas mag wel niet het officiële Parmigiano-label dragen.

Wil je weten bij welke gerechten je deze kaas kan gebruiken? Wij raden tagliatelle al pesto, puree van aardperen met Parmezaanse kaas, risotto alla milanese en parmezaankoekjes aan.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen