Meest recente artikelen

10 excuses die voor extra kilootjes zorgen

Trap jij ook in de val?

10 excuses die voor extra kilootjes zorgen Artikel

Je let op je lijn, maar af en toe is een excuus snel gevonden. En dat zorgt voor extra kilootjes na verloop van tijd. Gooi dus de volgende 10 excuses overboord!

Ik verdien iets lekkers

Hoeveel keer heb je jezelf al niet wijs gemaakt dat je na een moeilijke karwei “wel iets lekkers verdient”? Als je dit vaak doet, zal je lichaam na verloop van tijd ingesteld zijn op dit excuus. Je kan dus maar beter voor een alternatief kiezen: ga een eindje lopen na je werk of beloon jezelf met een klein cadeautje, maar probeer het voedsel zo veel mogelijk in de kast te laten.

Ik ontbijt niet dus ik mag iets extra’s eten

Wanneer je het ontbijt overslaat zal je metabolisme pas laat in gang schieten en dit draagt zeker niet bij tot kiloverlies. Bovendien heb je na een uur of twee de neiging om toch iets te eten en meestal kies je dan voor een calorievol tussendoortje. Regelmatig en gezond eten is heel belangrijk om je suikerspiegel en je zin in meer onder controle te houden.

Ik hoef er niet voor te betalen

Collega’s die trakteren, grootmoeders die met een gigantisch stuk taart komen aanzetten… het is veel moeilijker om dit “gratis” eten te weigeren dan wanneer je het zelf gaat kopen in de supermarkt. Meestal gaat het trouwens nog om vetrijk voedsel waardoor je achteraf nog maar eens teleurgesteld bent wanneer je op de weegschaal gaat staan.

Ik kan niet weigeren

Heel wat mensen vinden het onbeleefd om eten te weigeren wanneer ze ergens op bezoek zijn. Ze vinden het ongepast om een groot stuk taart of die lekkere koekjes op tafel te laten liggen. Wanneer zo’n situatie dikwijls voorkomt, probeer je gastheer of -vrouw dan duidelijk te maken dat je op je lijn let en dat je best wel wat steun kan gebruiken. Voor jou is het dus niet nodig dat ze allerlei lekkere dingen in huis halen.

Ik vind het gezelliger mét eten

Een filmpje meepikken? Geen probleem, maar ik wil er wel popcorn bij want dat hoort er nu eenmaal bij én het maakt het avondje uit veel gezelliger. Probeer deze redenering zoveel mogelijk te vermijden en zorg voor een nieuwe gewoonte. Bewijs jezelf dat je best twee uur kan overbruggen zonder constant met je hand in een zak vol popcorn te zitten. Eens je dit gewoon bent, zal je merken dat je een bepaalde uitstap niet meer automatisch linkt met eten.

Ik koop altijd grote verpakkingen om te besparen

Hoe vaak laat je je niet verleiden door kortingbonnen om een grotere hoeveelheid van iets in huis te halen. Koekjes worden een stuk goedkoper als je drie verpakkingen koopt, of frisdrank aankopen is economischer als je flessen van 2 liter in je winkelkarretje zet. Wees je er wel van bewust dat je (misschien onbewust) meer gaat eten en drinken.

Ik vind het een verspilling om eten verloren te laten gaan

Voedsel weggooien is voor veel mensen een heuse verspilling. Velen onder hen eten eten liever nog wat extra dan de restjes avondeten in de vuilbak te werpen. Deze extra calorieën heb je helemaal niet nodig en bezorgen je ook geen goed gevoel. Achteraf zal je zelfs meerdere keren moeten toegeven dat je eigenlijk teveel gegeten hebt.

Ik ga naar een feestje dus ik moet eten

Tijdens feestjes is er altijd eten en drank in overvloed. Probeer je te concentreren op de gesprekken die je hebt met de andere genodigden en laat je niet verleiden door de chef van dienst.

Alleen voor deze ene keer…

Het excuus “alleen voor deze ene keer” heb je ongetwijfeld vaak gebruikt! Weet dat het nooit bij die keer blijft en dat je sneller teruggrijpt naar eten.

Ik vind het moeilijk & duur om gezond te koken

Een excuus vol vooroordelen want gezond eten hoeft niet per se duur te zijn en het is niet moeilijker om klaar te maken. Al vergt het natuurlijk meer inspanningen om een lekkere, gezonde maaltijd te bereiden dan een pizza te bestellen en thuis te laten leveren.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen