Meest recente artikelen

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil?

Zo pers jij straks de lekkerste sapjes

  • Deel dit artikel:
Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? Artikel

Citruspers, sapcentrifuge, slowjuicer... Allemaal één pot nat voor jou? Dat is het niet. Ontdek hier de verschillen.

Leve de citruspers voor je glaasje sinaasappelsap

Met de hand of op elektriciteit: met een citruspers maak je op de goedkoopste manier je dagelijkse glaasje sinaasappelsap klaar of pers je in een handomdraai een citroen.

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? 5Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? 4

Rechtstreeks persen in de kan? Dan is deze citruspers van Tomorrow’s Kitchen een aanrader voor jou!  € 12,74 i.p.v. € 14,99.

Sinaasappels persen met één druk op de knop? Dat lukt met de Stelio citruspers van WMF. € 39,95 i.p.v. € 54,95.

Liever appel- of wortelsap? Dan ga je voor een centrifuge

Een sapcentrifuge tovert groenten of fruit om tot sap door ze te verpulveren met een messenschijf. Vervolgens wordt de pulp gecentrifugeerd en door een metalen zeef geduwd. Zo komt het sap vrij. Sapcentrifuges zijn niet zo duur, verwerken je ingrediënten heel snel tot sap en zijn makkelijk te gebruiken. Nadeel is dat ze met sommige ingrediënten wat meer last hebben – bladgroenten, bijvoorbeeld. Bovendien blijft altijd nog wat sap achter in de pulp. Ze maken ook best wel wat lawaai.

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? 3

Deze Brabantia sapcentrifuge kan ook hardere stukken groente of fruit aan. € 62,00 i.p.v. 69,95.

Met zo veel mogelijk vitaminen? Dan is de slowjuicer jouw ding

Slowjuicers werken met een soort vijzel: die draait langzaam het sap uit je fruit of groenten. Doordat het zo traag gaat, wordt het sap niet verwarmd en behoud je meer enzymen, mineralen, spoorelementen, vitaminen en vezels dan bij een gewone sapcentrifuge. Bovendien krijg je op deze manier ook het meeste sap uit je ingrediënten, tot wel 20% meer dan met een gewone sapcentrifuge. Het sap loopt door een zeefje, de droge pulp komt in een opvangbakje terecht. Je krijgt dus een sapje zonder pulp. Nog een voordeel van slowjuicers: je kunt er ook bladgroenten mee persen – iets wat met een gewone sapcentrifuge minder goed lukt. Een goede slowjuicer kost wel wat meer dan een gewone sapcentrifuge.

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? 1

Appels en bananen, maar ook kool, wortels, bladgroenten en tarwegras… De Princess VitaPure Juicer kan echt alles aan! Nu € 84,00 i.p.v. 136,99.

Mag er ook pulp in zitten? Koop dan een blender of smoothiemaker

Meer daarover lees je in dit artikel.

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen