Meest recente artikelen

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil?

Zo pers jij straks de lekkerste sapjes

Citruspers of slowjuicer: wat is het verschil? Artikel

Citruspers, sapcentrifuge, slowjuicer... Allemaal één pot nat voor jou? Dat is het niet. Ontdek hier de verschillen.

Leve de citruspers voor je glaasje sinaasappelsap

Met de hand of op elektriciteit: met een citruspers maak je op de goedkoopste manier je dagelijkse glaasje sinaasappelsap klaar of pers je in een handomdraai een citroen.

 

Liever appel- of wortelsap? Dan ga je voor een centrifuge

Een sapcentrifuge tovert groenten of fruit om tot sap door ze te verpulveren met een messenschijf. Vervolgens wordt de pulp gecentrifugeerd en door een metalen zeef geduwd. Zo komt het sap vrij. Sapcentrifuges zijn niet zo duur, verwerken je ingrediënten heel snel tot sap en zijn makkelijk te gebruiken. Nadeel is dat ze met sommige ingrediënten wat meer last hebben – bladgroenten, bijvoorbeeld. Bovendien blijft altijd nog wat sap achter in de pulp. Ze maken ook best wel wat lawaai.

Met zo veel mogelijk vitaminen? Dan is de slowjuicer jouw ding

Slowjuicers werken met een soort vijzel: die draait langzaam het sap uit je fruit of groenten. Doordat het zo traag gaat, wordt het sap niet verwarmd en behoud je meer enzymen, mineralen, spoorelementen, vitaminen en vezels dan bij een gewone sapcentrifuge. Bovendien krijg je op deze manier ook het meeste sap uit je ingrediënten, tot wel 20% meer dan met een gewone sapcentrifuge. Het sap loopt door een zeefje, de droge pulp komt in een opvangbakje terecht. Je krijgt dus een sapje zonder pulp. Nog een voordeel van slowjuicers: je kunt er ook bladgroenten mee persen – iets wat met een gewone sapcentrifuge minder goed lukt. Een goede slowjuicer kost wel wat meer dan een gewone sapcentrifuge.

Mag er ook pulp in zitten? Koop dan een blender of smoothiemaker

Meer daarover lees je in dit artikel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen