Kaas op de grill: hmmm!
Want wat is er lekkerder dan warme kaas?
Ja hoor, ook kaas kan perfect in de grillpan of op de barbecue! De recepten hieronder bewijzen het.
Welke kaas moet ik kiezen?
Wil je een stukje kaas gaan grillen, dan kies je best voor stevige kazen die niet uitsmelten zoals halloumi of paneer.
Is het de bedoeling dat de kaas mooi smelt, dan zijn camembert, cheddar en emmental aanraders. Ga je een gerechtje maken met smeltkaas op de barbecue, leg het dan best in een aluminium bakje om te voorkomen dat de kaas er helemaal tussenuit loopt. In de grillpan of op een grilltoestel kun je dat iets beter controleren.
Ga je de kaas gebruiken als vulling voor groenten of een stukje kip of vlees, kies dan voor mozzarella, feta of geitenkaas.
Lees ook…
- Kaas, kampioen op de BBQ
- Gesmolten kaas: 6 recepten waar ook jij helemaal voor smelt
- 12x zalm op de grill
- Barbecueën zonder barbecue
- Je grillpan schoonmaken: zo doe je dat