Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt hoeven we je vast niet meer voor te stellen: hij kan terugblikken op een indrukwekkend palmares als tv-kok én als sterrenchef. In 1989 opende hij Restaurant Piet Huysentruyt in Wortegem, dat al snel een Michelinster kreeg. Daarna maakte hij succesvolle kookprogramma's zoals Lekker Thuis en SOS Piet op VTM, waarmee hij bekend werd bij het grote publiek. Hij schreef ook heel wat culinaire boeken, zoals Piet à Volonté, De Kookbijbel en Eigentijds Eigenzinnig. Van 2003 tot 2007 kookte hij in zijn restaurant Le Lutin Gourmand in Les Vans, Frankrijk. En in 2013 opende hij op dezelfde plek restaurant Likoké, dat ook een Michelinster behaalde. In 2019 gaf hij de fakkel door aan zoon Cyriel, maar Piet blijft nauw bij de zaak betrokken. 

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Sabayon met kerstbier

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Dessert met bier, peer en zuring

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Boterham met garnalen en Rodenbachboter

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Pulled pork-burger

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Karnemelkwafels met stierenboter

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Cappuccino van karnemelk met wit bier

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Speculaasmousse