Recept

Lamsbout met artisjokken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk sappig stukje vlees uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de knoflookteentjes. Halveer er 3 en snij de 2 andere in plakjes.

    Halveer de aardappeltjes.

    Maak de artisjokken schoon en halveer ze.

    Spoel de kerstomaatjes.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Maak met een scherp mes 6 insnijdingen in de lamsbout en stop er telkens een half teentje knoflook en een takje rozemarijn in.

  3. 3

    Braad het vlees rondom aan in 5 el olie. Zet de lamsbout vervolgens 1 u 30 min in de oven.

  4. 4

    Leg er na 1 uur ook de aardappeltjes, sjalotjes, artisjokken en de plakjes knoflook bij. Schenk er 4 el olie over.

  5. 5

    Haal de lamsbout na de gaartijd uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhoog ondertussen de oventemperatuur tot 190°C.

  6. 6

    Leg de kerstomaten bij de andere groenten en laat ze nog 15 minuten garen (schep af en toe om).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met artisjokken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!