Gevulde artisjokken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde artisjokken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker warm of koud

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de artisjokken, verwijder de onderste blaadjes en breek het steeltje eraf. Snij het bovenste derde deel eraf.

  2. 2

    Breng water aan de kook met het citroensap. Kook er de artisjokken 45 minuten in. Ze zijn gaar als je de onderste blaadjes er makkelijk af kunt trekken. Laat uitlekken. Haal er met een lepel het hooi uit (het is niet eetbaar).

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Bak het gehakt rul in een beetje olie, samen met de knoflook. Meng met de tijm en de oregano.

  4. 4

    Vul de artisjokken met het gehakt. Knoop er een keukentouwtje omheen, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bestrooi ze met paneermeel en schik ze in een ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.

    Serveer met tagliatelle of stokbrood en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de artisjokken, verwijder de onderste blaadjes en breek het steeltje eraf. Snij het bovenste derde deel eraf.

  2. 2

    Breng water aan de kook met het citroensap. Kook er de artisjokken 45 minuten in. Ze zijn gaar als je de onderste blaadjes er makkelijk af kunt trekken. Laat uitlekken. Haal er met een lepel het hooi uit (het is niet eetbaar).

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Bak het gehakt rul in een beetje olie, samen met de knoflook. Meng met de tijm en de oregano.

  4. 4

    Vul de artisjokken met het gehakt. Knoop er een keukentouwtje omheen, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bestrooi ze met paneermeel en schik ze in een ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.

    Serveer met tagliatelle of stokbrood en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.