Lamsbout met veel knoflook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsbout met veel knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje lamsvlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verhit de oven tot 175° C.

    Schil en snij de knoflook in plakjes.

    Maak met een scherp mes overal in het vlees inkepingen van 3 cm diep.

    Bestrooi de plakjes knoflook met zout en peper en stop ze afwisselend met plukjes rozemarijn in de openingen. 

  2. 2

    Wrijf het vlees rondom in met olie en kruid met peper en zout. Leg het op een rooster in een braadslee en zet het in de oven. Strooi er na 40 minuten de groenten omheen en laat nog 40 minuten braden (zo is het vlees mooi rosé). 

  3. 3

    Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten op een warme plaats rusten. Serveer met de groenten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verhit de oven tot 175° C.

    Schil en snij de knoflook in plakjes.

    Maak met een scherp mes overal in het vlees inkepingen van 3 cm diep.

    Bestrooi de plakjes knoflook met zout en peper en stop ze afwisselend met plukjes rozemarijn in de openingen. 

  2. 2

    Wrijf het vlees rondom in met olie en kruid met peper en zout. Leg het op een rooster in een braadslee en zet het in de oven. Strooi er na 40 minuten de groenten omheen en laat nog 40 minuten braden (zo is het vlees mooi rosé). 

  3. 3

    Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten op een warme plaats rusten. Serveer met de groenten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.