Rodekoolsoep met spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodekoolsoep met spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typisch Belgisch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de rodekool fijn.

    Snij de uien in ringen en de aardappelen in stukken.

  2. 2

    Fruit de ringen van 1 ui in olie. Voeg de kool en aardappelen toe. Doe er de gevogeltebouillon
    bij. Laat 45 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Laat ze goed uitlekken. Bak ze knapperig in een beetje olie, met de rest van de uiringen. Blus de pan met de azijn.

  4. 4

    Mix de soep en giet ze door een fijne zeef. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de gebakken spekjes en uiringen over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete
    soep bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de rodekool fijn.

    Snij de uien in ringen en de aardappelen in stukken.

  2. 2

    Fruit de ringen van 1 ui in olie. Voeg de kool en aardappelen toe. Doe er de gevogeltebouillon
    bij. Laat 45 minuten zacht koken onder deksel.

  3. 3

    Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Laat ze goed uitlekken. Bak ze knapperig in een beetje olie, met de rest van de uiringen. Blus de pan met de azijn.

  4. 4

    Mix de soep en giet ze door een fijne zeef. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de gebakken spekjes en uiringen over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete
    soep bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.