Hartige pompoencake met geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige pompoencake met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cake hoeft niet altijd zoet te zijn, deze hartige cake met pompoen is overheerlijk. Tip: voeg een snuifje kurkuma toe voor een extra leuk kleureffect.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Kook het pompoenvruchtvlees in gezouten water gaar, laat uitlekken en pureer.

  2. 2

    Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de pompoenpuree, havermout, bakpoeder, zout en oregano toe. Roer alles goed door elkaar. Meng er de helft van de zaden onder, verkruimel de helft van de geitenkaas en meng ook dit onder het puree-havermout-mengsel.

  3. 3

    Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm (22-24 cm). Verdeel er het mengsel over en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Meng de rest van de zaden met 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem en een mespunt zout tot een kruimelig geheel.

  5. 5

    Haal de cake uit de oven en leg er de rode-ui-ringen bovenop en strooi er de rest van de geitenkaas en zaden over. Zet opnieuw in de oven gedurende 15 à 20 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Kook het pompoenvruchtvlees in gezouten water gaar, laat uitlekken en pureer.

  2. 2

    Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de pompoenpuree, havermout, bakpoeder, zout en oregano toe. Roer alles goed door elkaar. Meng er de helft van de zaden onder, verkruimel de helft van de geitenkaas en meng ook dit onder het puree-havermout-mengsel.

  3. 3

    Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm (22-24 cm). Verdeel er het mengsel over en bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Meng de rest van de zaden met 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem en een mespunt zout tot een kruimelig geheel.

  5. 5

    Haal de cake uit de oven en leg er de rode-ui-ringen bovenop en strooi er de rest van de geitenkaas en zaden over. Zet opnieuw in de oven gedurende 15 à 20 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.