Hartige briochesterren
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige briochesterren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wikkel de goed afgekoelde broodjes in vershoudfolie en je kunt ze tot een maand in de diepvriezer bewaren. lekker als borrelhapje op de Nieuwjaarsdrink met de buren. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de gedroogde gist, de lauwe melk, 150 ml lauw water, het zout en de gesmolten boter tot een homogeen deeg. Kneed 20 minuten.

  2. 2

    Meng er de olijven, de spekjes en kaas door. Vorm tot een bol en dek af met een vochtige keukendoek. laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 cm. Duw met een koekjesvorm sterretjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze in met losgeklopt ei. Bak de sterren 12 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de gedroogde gist, de lauwe melk, 150 ml lauw water, het zout en de gesmolten boter tot een homogeen deeg. Kneed 20 minuten.

  2. 2

    Meng er de olijven, de spekjes en kaas door. Vorm tot een bol en dek af met een vochtige keukendoek. laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een dikte van 1,5 cm. Duw met een koekjesvorm sterretjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze in met losgeklopt ei. Bak de sterren 12 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.