Wildstoofpotje met witloof, peertjes en aardappelgratin
bereiding
-
1
Verwarm de wildstoofpot op een zacht vuur. Bereid de peertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar bewaar het vocht voor de saus. Bereid de aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de veenbessencompote op een zacht vuurtje of in de microgolfoven.
-
2
Breng het vocht van de peertjes aan de kook en bind het met de sausbinder. Kruid de saus met peper en zout.
-
3
Dep het witloof droog en bak het in een pan met wat boter goudbruin.
-
4
Verdeel de wildstoofpot over 4 borden, schep er een lepel veenbessencompote op en strooi er peterselie over. Leg er 2 witloofstronkjes en 2 peertjes bij en giet wat van de ingedikte perensaus over de peertjes. Serveer het stoofpotje met de aardappelgratin.