Chicken & chips
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chicken & chips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De favoriet van kinderen én volwassenen: een echte familietopper! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Meng met 2 el olijfolie en rozemarijn. Leg ze op een bakplaat en schud goed op. Bak 20 minuten in de oven. 

  2. 2

    Blancheer de erwtjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel goed met koud water. Schep er de gesnipperde munt en het sap en de schil van de citroen onder. 

  3. 3

    Dep de kipreepjes goed droog. Wentel ze door polenta, losgklopte eitjes en paneermeel. en frituur ze goudbruin in een bodempje zonnebloemolie of in de frituurpan. Laat even uitlekken op keukenpapier. 

  4. 4

    Serveer de chicken & chips met de erwtjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Meng met 2 el olijfolie en rozemarijn. Leg ze op een bakplaat en schud goed op. Bak 20 minuten in de oven. 

  2. 2

    Blancheer de erwtjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel goed met koud water. Schep er de gesnipperde munt en het sap en de schil van de citroen onder. 

  3. 3

    Dep de kipreepjes goed droog. Wentel ze door polenta, losgklopte eitjes en paneermeel. en frituur ze goudbruin in een bodempje zonnebloemolie of in de frituurpan. Laat even uitlekken op keukenpapier. 

  4. 4

    Serveer de chicken & chips met de erwtjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.