Recept

Kipcurry-pie met pastinaak en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kipcurry onder een heerlijk korstje.


Tip: je kunt de curryvulling al een dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast en werk de pies vlak voor het bakken af met het bladerdeeg.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de pastinaken en snij ze in stukjes van 2 à 3 centimeter. Maak de preien schoon en snij ze in fijne ringen. Snij de kip in stukjes.

  2. 2

    Bak de stukjes kip kort goudbruin in olijfolie. Kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout.

  3. 3

    Schep de kip uit de pan, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en stoof nu de pastinaak, de prei, de ui en de knoflook gaar. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de boter, de kip, de tomatenpuree, de currypasta en de bloem toe en roerbak 1 alles minuut. Blus het mengsel met de kippenbouillon en de kokosmelk, roer los en laat het vocht 2 minuten inkoken. Voeg de sojasaus en het limoensap toe en kruid de curry met peper.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij 4 stukken uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de schaaltjes. Schep de curry in 4 ovenbestendige schaaltjes. Wrijf de randen van de schaaltjes in met de losgeklopte eidooier. Bestrijk de bovenkant van de plakjes bladerdeeg in met eidooier en leg ze op de schaaltjes. Druk de randjes aan met een vork. Bestrooi het deeg met sesamzaadjes en bak de pies ongeveer 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipcurry-pie met pastinaak en prei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!